This inspiring Victorian renovation showcases a neutral scheme with pops of color and pattern

The gentle renovation of the Victorian home was thoughtful, in the carefully sourced art and handcrafted furniture that populate the area towards the eco-friendly accents, selected partly to mirror the Irish heritage of their occupants.

When its proprietors discovered this house, these were looking for a forever home that will discover their whereabouts right through to retirement. With three youthful boys varying from eight to 12, that prospect continues to be a long time off and also the challenge ended up being to create schemes that may withstand the boisterous antics of the youthful family, while having to pay homage to an abundance of original features.

‘We weren’t searching for any top-to-bottom refurbishment, but we would have liked to enhance flow and eliminate dead space,’ states the dog owner.

So architects Fraher & Findlay were introduced aboard to remodel the loft, which involved the daunting challenge of taking out the roof. The reconfiguration permitted for 2 en- suite bedrooms for two children, along with a large roof deck with views from the London skyline.

Once individuals enhancements have been made, the pair switched their focus on the decor.

‘I love color and pattern, however i suspect I’d have were left with a variety of clashes without anyone to help refine my ideas,’ states the dog owner. Through her friend, rug designer Jennifer Manners, she was brought to Alice Leigh, whose creative eye helped bring the interiors to existence.

‘We thought about being adventurous within our design choices, while creating schemes which were both practical and timeless,’ states Alice. ‘Very rapidly, we understood that meant championing handcrafted pieces, beautiful but sturdy fabrics, standout lighting and bold silhouettes.’

Using the children variously playing the piano, guitar, trumpet and oboe, a music room, adjoining the family room, would be a natural choice. Chunky sisal flooring and thick linen curtains improve acoustics, and also the semi-open plan layout from the first floor implies that the dog owner frequently finds herself preparing suppers to some live music soundtrack.

ENTRANCE HALL

An ample circular mirror as well as an angular console table lend a sculptural quality for this hallway, whose original plasterwork remains intact.

KITCHEN

The household updated the present Mark Wilkinson kitchen by painting the cabinetry and adding a herringbone tiled backsplash.

KITCHEN Sitting Room

‘Our three boys prefer to congregate around the wood-presented sofa in the kitchen area overlooking your garden,’ states the dog owner. Bespoke furnishings, like the sofa, ensure a 1-of-a-kind look.

Family Room

Texture – including sisal flooring and also the made of woll-on- canvas art – is really a key factor within the plan.

‘It implies that even though the house contains neutral elements, there’s always a feeling of interest and heat found,’ states Alice.

Another contemporary note may be the couple’s selection of lighting, apparent within the jewel-like resin chandeliers produced by artist-sculptor Margit Wittig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *