This 100-year-old Hudson Valley barn conversion has been given a truly modern makeover

‘It was semi-derelict and apparently untouched for a long time,’ stated Richard Felix-Ashman, recalling the first condition of the 1920-built barn, just before its renovation and transformation right into a stunning home.

‘Our clients saw past the dilapidation. They’d a powerful vision because of its future, attempting to upcycle the dwelling right into a space on their own, for visitors as well as for family.’

Located in the Hudson Valley, the barn had been fortunate having a stunning countryside location.

‘The true genius from the original barn is its site’, stated Felix-Ashman. ‘The barn sits on the lightly rising slope, and also the new French doorways available to a look at water-feature below and also the forest beyond. It’s an incredibly peaceful place.’

As the team were keen to retain a lot of the initial layout and multiple features in the historic building, in france they doorways are some of the clever restructurings and style touches accustomed to transform it into both an amazing visual feast and welcoming space for entertaining.

‘We attempted to locate a balance between rusticity and refinement,’ stated Felix-Ashman. Our client didn’t want almost anything to feel excessively designed, which is ideal for us like a design firm. In the finish of the project, we always hope our mark or signature is invisible and now we leave an area for the clients to create their very own.

KITCHEN

Situated underneath the nave from the building, Felix-Ashman calls your kitchen the ‘centrepiece’ of the home.

‘The roof within the nave was elevated developing a new, greater clerestory, which bending the inside daylight, and improved the barn’s proportions.’

‘We arranged the cooking and prep around a mammoth island,’ he stated. ‘I feel it symbolizes our client’s generosity. The entire experience is all about giving and feeling comfortable.’

Underneath the impressive double height ceiling, the soapstone island is combined with shimmering zellige tiles by Clé, in addition to in your area sourced blackened ash cabinets that contrast using the white-colored-colored shiplap that runs throughout.

Diner

Your kitchen area merges right into a large, partly open-plan dining space, with plentiful room to support numerous hungry visitors. The 2 tables are custom in blackened ash, and flanked with wishbone chairs by Carl Hansen.The 2nd table leads right into a more intimate space, including a clever red ochre and black sideboard by Croft House.

BAR

Underneath the mezzanine, they outfitted the home with a unique bar. A moodier corner ready for night time tipples, the bar is clad in cerused walnut, as the shiplap walls are colored a fast-eco-friendly. ‘It’s an unpredicted touch,’ stated Felix-Ashman. ‘It results in a more dark, more intimate counterpoint towards the bigger, vibrant, white-colored space from the nave.’

Glistening details include bar top tiles by Tabarca encircled with a brass trim, in addition to a Starphire mirror behind the rear bar.

Family Room

Change in the bar, and you’ll end up within the lounge area, which Felix-Ashman stated he added ‘for softness’. The little nook lies in the meeting point between your bar, the bedrooms along with a large group of French doorways which open out to the forest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.