The remodelling of this Georgian London townhouse resulted in a light-filled contemporary home

When interior designer Margot Tsim was contacted by her clients, who have demanding jobs in finance, plans to have an extensive overhaul of the late-Georgian townhouse were already going ahead.

They entailed considerable structural changes, including shedding the low first floor by 1.5 metres and adding a glazed double-height addition that’s presided over with a mezzanine, making certain the upper walk out is full of light.

The sleeping quarters, too, were entirely reconfigured to produce a luxurious primary suite and gym around the bottom floor and three bedrooms around the uppermost floor.

‘The clients desired to future-proof the house, therefore the design was greatly aimed at a household,’ Margot explains.

ENTRANCE HALL

An impressive note is struck within the entrance hall having a polished Pietra Gray marble floor and also the ceiling’s punchy graphic monochromatic wallpaper, which attracts the attention upwards, is among the most original hallway ideas we view.

OPEN PLAN Sitting Room

Walking in to the family room is quite like entering the hallowed sanctuary of the high-finish gallery.

Mesmerizing portraits by Canadian fashion professional photographer Raphael Mazzucco gaze in the walls tailored, angular furniture pieces are finely balanced with increased organic forms and 2 contemporary pendant lights hang like sculptures in the ceiling from the family room and also the glazed atrium beyond.

‘The proprietors love art plus they wanted that feeling of finding yourself in a gallery whenever you enter the home,’ explains Margot. ‘Every choice we made was important, as each furniture piece or lighting needed to hold its very own within the room.’

Taking inspiration for his or her family room ideas in the artwork, the furniture they’ve selected is much like art – the couch using its curves and also the structured shapes from the armchairs. The sculptural chandelier is really a bespoke piece.

Walls were removed to show the depth of the home and make up a reference to your garden.

‘We wanted to usher in some organic forms, particularly because the architecture is very straight line,’ explains Margot, mentioning the curved sofa and ottoman. The former’s pale chenille upholstery might not appear probably the most viable option but it’s, actually, a strong outside fabric. ‘The clients requested pieces that appear to be beautiful but they are relatively low maintenance,’ states Margot.

BAR

The seating overlooks the atrium. This space was produced by excavating the low first floor by 1.5 metres and adding a glazed extension.

‘The bar was an essential feature for that clients because they are enthusiastic wine collectors they wanted so that you can have a couple of drinks with buddies while searching to your garden,’ states Margot.

The glossiness from the blue cabinetry within the bar is balanced using the quiet great thing about an active edge American walnut bar top.

KITCHEN

The low first floor from the property was created like a more informal space having a generous kitchen that opens to the dining and sitting area overlooking your garden.

Units in dark-stained oak happen to be lifted with pale worktops and iridescent blue tiles laid inside a herringbone formation.

The clients favor a monochrome palette however they weren’t afraid introducing accents of color for their kitchen ideas, therefore, the iridescent blue tiles that Margot recommended for that backsplash in the kitchen area and also the inky blue leather from the button-back banquette seating.

This, consequently, ties in nicely using the high-gloss blue cabinetry from the bar around the mezzanine above. ‘You see the diner in the bar and the other way around, so it was vital these two colors should complement one another,’ explains Margot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.