Design house: This Los Angeles home has been given a renovation fit for its A-list owner

A La home of a Hollywood A-lister has gone through a sensational monochrome modernization, accented with custom furniture along with a backlit wine cellar included in a sweeping staircase.

The 11,000 sq foot Encino home was entrusted to British-born, LA-based designer Claudia Afshar, who had been requested to accomplish a complete renovation from the property as the actor was away filming a current Hollywood blockbuster.

Afshar’s team stated, ‘The brief was for him to maneuver back to his home after a comprehensive filming schedule, sight unseen, and become thrilled. It had been no small order!’

Within the short time they’d to go over before the client’s departure, Afshar was handed a black and white-colored theme for that kitchen, that is converted through all of those other open-plan house with the help of warm neutral tones.

ENTRANCE HALL & WINE CELLAR

Found in the entrance towards the home, a curved staircase accustomed to hide a storage cupboard.

Instead, Afshar produced an element wine cellar made to showcase the client’s collection of wine, filled with Brought-backlighting, clear glass door and stone cladding.

Family Room

The doorway hall is neighbored through the formal family room, where textured Arte wall coverings face a monumental marble hearth. The rooms geometric line is softened by custom Tom Faulkner coffee and side tables, as the curtains happen to be given an update thanks to motorised technology and new textiles. That old fabrics were donated to local non-profit organisations to limit waste.

KITCHEN

The client’s request a black and white-colored color plan in the kitchen area continues to be achieved by updating the washed-out cabinetry from the previous design.

A crisp white-colored finish towards the new kitchen cupboards contrasts using the original dark floors, and it is accented dramatically with black door handles, and pendant lights from Gubi.

The breakfast bar and adjacent family area features monochromatic stools by Powell & Bonnell, in addition to a breakfast dining room table by Sovet Italia.

Dining Area

The dining area is covered with a custom, twelve-seater Hellman Chang dining room table, featuring brass inlay and gold leaf in the base, and it is encircled by plush curved-back chairs. Above, a subtle John Pomp ceiling chandelier hangs in the room’s vaulted, beamed ceiling.

TV ROOM

For that TV Room, Afshar was requested to produce a room full of ‘warm, mood and romance’. It makes sense a lavish room having a much more dark palette, between Arte-designed walls clad in striped black tones. Design from the sofas directs attention not just to the television, but additionally to some grand hearth below it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *