An apartment overlooking London’s Covent Garden piazza gets a history-astute update

In the middle of London’s culture-packed West Finish, designers Ward & Co. were billed with reinvigorating a 2-bed room apartment Body having a particularly special view, far more in history.

The King Street home directly overlooks Covent Garden’s famous piazza, the very first modern square within the British capital – a view that might be the envy of a few of the world’s best homes. Dating back 1630, the piazza is nowadays the place to find street performers, luxury shopping destinations, high-finish restaurants and also the Royal Opera House.

‘Our brief was to produce a space that reflected the listed status from the building, the cultural heritage from the location but in-preserving the archetypal Covent Garden resident,’ stated Co-Founder and inventive Director Rosie Ward.

‘Every aspect of the design, from the option of materials and furnishings to colors and textures, happen to be selected to mirror and celebrate these components although thinking about the fabulous aspect and views within the historic piazza. We labored along with local artisans to capture the elegance and essence from the location having a vibrant twist and contemporary touches.’

Caused by the team’s jobs are a design plan that deftly blends the contemporary using the area’s 400 year history. Ward gave us an excursion from the apartment, now greater than fit for Covent Garden’s present day bon vivants.

LIVING AND Dining Area

The centrepiece of the house is really a light, open-plan yet cosy dining and living area, full of colors that mirror individuals within the architecture from the piazza below. ‘We chose warm, traditional colors consistent with the context from the location,’ stated Ward of her family room ideas. ‘The mixture of the blues and muted gold tones we felt to be really British which – combined with walnut panelling and multi-coloured books within the family room – gave an inviting, contemporary feel towards the space.’

‘The high ceilings and stunning original features may take the more powerful tones, and that’s why we added nowhere feature wall [in Farrow and Ball Hague Blue No.30] behind the hearth.’

The bespoke built-in book shelves were utilised to link the dining area ideas along with the living area, but additionally being an chance to sprinkle some culture. ‘This gave us the chance to accommodate 400 books, each one of these selected to honor annually in Covent Garden’s history.’

‘The hearth increases the library atmosphere which traditional feel too it makes a focus within the room that isn’t the tv.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *